FÖRENINGEN GRÖNA DRAKEN

Om oss

Biyunföreningen Gröna Draken är en rikstäckande, ideell förening. Vår målsättning är att främja människors fysiska och psykiska hälsa med traditionell kinesisk medicin i allmänhet och medicinsk Qigong i synnerhet. Detta gör vi genom information och främjande av utbildning i Biyun – den hälsobevarande metoden.

Föreningen och dess instruktörer erbjuder bl.a. kurser, föreläsningar och återträffar. Vi vänder oss till dig som vill stödja riksföreningen och lokalföreningarna i dess verksamhet och spridande. Biyunföreningen Gröna Draken ingår i det nordiska nätverket av Biyunföreningen som inkluderar Biyun Danmark www.biyun.dk och Biyun Norge www.biyun.no.

Välkommen att bli medlem i Gröna Draken!

Som medlem får du ett antal förmåner:

  • Drakenbladet 3-4 ggr/år – Biyunföreningen Gröna Drakens medlemstidsskrift med aktuell information om aktiviteter och kurser som ordnas av föreningen och Biyunakademin, brev från Grandmaster Fan Xiulan och inspirerande artiklar om Qigong och hälsan. Om du anmäler din e-post adress får du Drakenbladet skickat digitalt till dig.
  • Medlemserbjudanden som Kinaresa och träningsläger.
  • Rabatt på föreningens återträffar och vissa föreläsningar med Fan Xiulan
  • Rabatt på vissa av Biyunakademins kurser (dock inte instruktörsutbildningar)
  • Tillgång till extramaterial på Gröna Drakens medlemssida som du når genom en inloggning. Här får du tillgång till bl.a. alla nummer av Drakenbladet som har kommit ut sedan 2007 (idag finns 28 nummer i arkivet).
  • Aktuell information från Biyunakademin om föreläsningar och speciella medlemserbjudande.

Bor du inom ett område med en lokalförening (Stockholm-Uppsala och Skåne) eller grupp har du även tillgång till lokala aktiviteter, såsom träningskvällar, utomhusträning, föreläsningar m.m.

Medlemsavgift:

  • Medlemsavgift fullt betalande: 280 kr/kalenderår
  • Medlemsavgift pensionärer och skolungdom t o m 24 års åldern: 160 kr/kalenderår

Medlemsavgiften betalas till Föreningen Gröna Drakens Pg: 643 55 22-5. Glöm inte att fylla i namn, gatuadress med postnummer samt e-postadress och telefonnummer på inbetalningskortet. Fyll gärna också i alla uppgifter i formuläret på denna länk och skicka till Gröna Drakens kansliet.

Välkommen!