Det ser ut som gräs som åter börjar grönska men i är i själva verket gräslök!
Det kan vara obekant för många men just nu går det att hitta mängder med gräslök uten i naturen på många ställen. Gräslök växer nämligen vilt i södra och mellersta Sverige och är som bäst nu direkt på våren. Smaken är mild och det finns många användningsområden. Gräslök är också en ingrediens, flitigt förekommande inom kinesisk matlagning.
Enligt Fem elementens teori är våren förknippad med färgen grön och smaken sur. Våren är därför en högsäsong för många ätliga växter relaterade till detta. En annan favorit är maskros, en växt som vår Grand Master Fan Xiulan rekommenderar under våren. Den kan användas till te, kan blandas i en omelett med både knoppar, blomblad och blad och förstås i sallader.
Vill du testa, hittar du här ett recept på en maskrossallad, innehållande en lång rad hälsofrämjande ingredienser.
Tänk så mycket fint naturen ger oss och hur mycket ätbart det finns runt knuten!