Mobile Menu

  • Qigong-kurser
    • Kurskalendarium
    • Biyunakademins kurser
    • Instruktörslista
    • Instruktörer & ledare i seniorqigong
    • Resor med Grandmaster Fan Xiulan
  • Medlem
    • Bli medlem
    • Vill du delta lokalt?
    • Medlems login
  • Instruktör
    • För instruktörer
    • Bli instruktör
    • Far – Fysisk aktivitet på recept
  • Biyunmetoden
    • Vad är Biyunmetoden?
    • Medicinsk qigong
    • Grandmaster Fan Xiulan
    • Vägen till hälsa
    • Forskning
    • Lästips
  • Mat som medicin
  • Kontakt
    • Föreningens kansli
    • Föreningens styrelse
  • Search
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Before Header

  • Facebook
  • YouTube

Biyunföreningen Gröna Draken

Medicinsk qigong

  • Qigong-kurser
    • Kurskalendarium
    • Biyunakademins kurser
    • Instruktörslista
    • Instruktörer & ledare i seniorqigong
    • Resor med Grandmaster Fan Xiulan
  • Medlem
    • Bli medlem
    • Vill du delta lokalt?
    • Medlems login
  • Instruktör
    • För instruktörer
    • Bli instruktör
    • Far – Fysisk aktivitet på recept
  • Biyunmetoden
    • Vad är Biyunmetoden?
    • Medicinsk qigong
    • Grandmaster Fan Xiulan
    • Vägen till hälsa
    • Forskning
    • Lästips
  • Mat som medicin
  • Kontakt
    • Föreningens kansli
    • Föreningens styrelse
  • Search

2019-03-23 //  by Anna-Sara

Biyuns muffins

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl mjölk 3 %
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ – ¾ tesked salt
  • 2 nävar ekologiska gojibär (efter smak)
  • 1 stor näve ekologiskt Long Jing grönt te (efter smak och behag)
  • Ca 1-2 dl mald sojabönsmassa*

*Efter tillverkning av sojamjölk, blanda gärna med malda råa jordnötter. Muffinsen blir lite mer kompakta, men saftigare och nyttigare. Inte ett måste, men gör muffinsen verkligen goda. Fan Xiulans tips för en nyttigare sojamjölk är att blanda i råa jordnötter med sojabönorna när du gör sojamjölken.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blötlägg grönt te i hett vatten. Låt dra tills bladen har öppnat sig och är mjuka.
  3. Bland vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsockret i en stor skål.
  4. Vispa ägg och strösocker poröst.
  5. Vispa ner smält smör och mjölk i äggblandningen.
  6. Rör ner vetemjölblandningen i äggblandningen.
  7. Hälla bort vattnet från tebladen och rör ner tebladen i smeten.
  8. Rör ner gojibären i smeten.
  9. Fyll muffinsformer med smeten.
  10. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg och känns fasta när du tycker lätt på ytan. Tiden kan variera mycket beroende på ugnen.
Share

Kategori: Recept

Föregående « Föreläsning om TKM 11 april
Nästa Maskros-sallad »

Primärt sidofält

Inlägg

För medlemmar i februari & mars

2025-02-07 //  by Mervi Rokka

Nytt kursprogram 2025 med Grandmaster Fan Xiulan

2025-01-04 //  by Göran

Årets FengShui i Ormens år 2025 med Grandmaster Fan XIulan

2025-01-04 //  by Göran

Resa med master Fan Xiulan till Thailand! 8-20/2 2025!

2024-12-07 //  by Göran

Online-träning för medlemmar 25/9

2024-09-14 //  by Mervi Rokka

Prova på Qigong under Kulturnatten 14/9

2024-09-01 //  by Mervi Rokka

Kurser i Jichu Gong

2024-08-20 //  by Mervi Rokka

Recept

Persisk purjosoppa piggar upp lungorna

Söt soppa med molnöron

Vacker vitkål med timjan

Maskros-sallad

Site Footer

  • Facebook
  • YouTube
  • Föreningens kansli
  • Övrigt GJ Sitemap
  • Läs hur vi hanterar och skyddar personuppgifter i enlighet med GDPR

Copyright © 2025 Biyunföreningen Gröna Draken · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme