Mobile Menu

  • Qigong-kurser
    • Kurskalendarium
    • Biyunakademins kurser
    • Instruktörslista
    • Instruktörer & ledare i seniorqigong
    • Resor med Grandmaster Fan Xiulan
  • Medlem
    • Bli medlem
    • Vill du delta lokalt?
    • Medlems login
  • Instruktör
    • För instruktörer
    • Bli instruktör
    • Far – Fysisk aktivitet på recept
  • Biyunmetoden
    • Vad är Biyunmetoden?
    • Medicinsk qigong
    • Grandmaster Fan Xiulan
    • Vägen till hälsa
    • Forskning
    • Lästips
  • Mat som medicin
  • Kontakt
    • Föreningens kansli
    • Föreningens styrelse
  • Search
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Before Header

  • Facebook
  • YouTube

Biyunföreningen Gröna Draken

Medicinsk qigong

  • Qigong-kurser
    • Kurskalendarium
    • Biyunakademins kurser
    • Instruktörslista
    • Instruktörer & ledare i seniorqigong
    • Resor med Grandmaster Fan Xiulan
  • Medlem
    • Bli medlem
    • Vill du delta lokalt?
    • Medlems login
  • Instruktör
    • För instruktörer
    • Bli instruktör
    • Far – Fysisk aktivitet på recept
  • Biyunmetoden
    • Vad är Biyunmetoden?
    • Medicinsk qigong
    • Grandmaster Fan Xiulan
    • Vägen till hälsa
    • Forskning
    • Lästips
  • Mat som medicin
  • Kontakt
    • Föreningens kansli
    • Föreningens styrelse
  • Search

Naturens skafferi fylls åter upp!

2022-04-23 //  by Mervi Rokka

Det ser ut som gräs som åter börjar grönska men i är i själva verket gräslök!

Det kan vara obekant för många men just nu går det att hitta mängder med gräslök uten i naturen på många ställen. Gräslök växer nämligen vilt i södra och mellersta Sverige och är som bäst nu direkt på våren. Smaken är mild och det finns många användningsområden. Gräslök är också en ingrediens, flitigt förekommande inom kinesisk matlagning.

Enligt Fem elementens teori är våren förknippad med färgen grön och smaken sur. Våren är därför en högsäsong för många ätliga växter relaterade till detta. En annan favorit är maskros, en växt som vår Grand Master Fan Xiulan rekommenderar under våren. Den kan användas till te, kan blandas i en omelett med både knoppar, blomblad och blad och förstås i sallader.

Vill du testa, hittar du här ett recept på en maskrossallad, innehållande en lång rad hälsofrämjande ingredienser.

Tänk så mycket fint naturen ger oss och hur mycket ätbart det finns runt knuten!

Share

Kategori: Nyheter

Föregående « Kurs i koppning och kometstens-massage
Nästa Årets sommarläger blir 23-24 juli »

Primärt sidofält

Inlägg

Hälsotips inför våren

2023-03-25 //  by Mervi Rokka

Göteborg: Energikväll, kurs i fem elementens qigong & konsultationer

2023-03-16 //  by Mervi Rokka

Kurser i meditation

2023-02-25 //  by Mervi Rokka

Qigong i Kungsan i sommar igen!

2023-02-19 //  by Mervi Rokka

Vårens kurser – lär dig mer och ispireras!

2023-02-05 //  by Mervi Rokka

Årets Feng Shui-inspelning finns att köpa

2023-02-05 //  by Mervi Rokka

Årets roligaste event – hälso-Feng Shui-föreläsningar i Solna och Uppsala

2022-12-30 //  by Mervi Rokka

Recept

Persisk purjosoppa piggar upp lungorna

Söt soppa med molnöron

Vacker vitkål med timjan

Maskros-sallad

Site Footer

  • Facebook
  • YouTube
  • Föreningens kansli
  • Övrigt GJ Sitemap
  • Läs hur vi hanterar och skyddar personuppgifter i enlighet med GDPR

Copyright © 2023 Biyunföreningen Gröna Draken · All Rights Reserved · Powered by Mai Theme