Biyuns muffins
Ingredienser
- 100 g smör
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ dl mjölk 3 %
- 4 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- ½ – ¾ tesked salt
- 2 nävar ekologiska gojibär (efter smak)
- 1 stor näve ekologiskt Long Jing grönt te (efter smak och behag)
- Ca 1-2 dl mald sojabönsmassa*
*Efter tillverkning av sojamjölk, blanda gärna med malda råa jordnötter. Muffinsen blir lite mer kompakta, men saftigare och nyttigare. Inte ett måste, men gör muffinsen verkligen goda. Fan Xiulans tips för en nyttigare sojamjölk är att blanda i råa jordnötter med sojabönorna när du gör sojamjölken.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blötlägg grönt te i hett vatten. Låt dra tills bladen har öppnat sig och är mjuka.
- Bland vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsockret i en stor skål.
- Vispa ägg och strösocker poröst.
- Vispa ner smält smör och mjölk i äggblandningen.
- Rör ner vetemjölblandningen i äggblandningen.
- Hälla bort vattnet från tebladen och rör ner tebladen i smeten.
- Rör ner gojibären i smeten.
- Fyll muffinsformer med smeten.
- Grädda i ugnen ca 10-12 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg och känns fasta när du tycker lätt på ytan. Tiden kan variera mycket beroende på ugnen.