En snabblagad vitkålsrätt som lyfter en supernyttig basingrediens till nya höjder! Grandmaster Fan Xiulan bjöd på denna rätt till kursen för kvinnans qigong. Vitkål sägs stärka skelettet och med sina vitaminer och mineraler stärker den vår hälsa och blir ett naturligt skönhetsmedel! 😛
En bit vitkål -färsk, grön i färgen och spröd
3 Vitlöksklyftor
1 vårlök
En liten bit ingefära
2 msk olivolja
1/2 tsk sesamolja
Några droppar sojasås
En rejäl nypa seshuanpeppar
En nypa salt
En nypa timjan
Riv vitkålen i bitar. Skiva vitlöken grovt. Skär vårlöken i bitar – det gröna är den bästa biten, se till att använda den med! Värm rikligt med olivolja på hög värme och tillsätt en nypa med seshuanpepparkorn som får steka ett par minuter i oljan. Tillsätt vitkål, vårlök och vitlök. Låt fräsa ett par minuter medan du tillsätter sesamolja, salt och timjan och rör om.
Servera t.ex. med ris och seshuan-tofu eller en tomatomelett.